توصيه هاي بهداشتي در دوران قاعدگي
به علت باز بودن دهانه رحم در دوران قاعدگي توجه به بهداشت فردي در اين دوران بسيار ضروري است و عدم رعايت بهداشت ممكن است باعث ايجاد عفونت و عوارضي مانند نازايي در آينده گردد. براي رعايت بهداشت در اين دوران رعايت چند نكته ضروري است، براي آگاهي بيشتر، خواندن اين مطلب را به شما توصيه مي كنم.
خانم ها در دوران قاعدگي يا يك هفته قبل، دچار تغييرات روحي نظير: بدخلقي ، خواب آلودگي و بي حوصلگي و دردهاي فيزيكي؛ سردرد، احساس خستگي ، حالت تهوع يا استفراغ ، احساس افسردگي و درد در قسمت زير شكم ، كمر و پاها را دارند.
بيشترين ميزان درد با شروع قاعدگي يا قبل از آن همراه است و هنگاميكه جريان خون به طور عادي آغاز گرديد از شدت درد كم مي شود. اين اختلالات در اشخاص مختلف، متفاوت است.
● توصيه هاي بهداشتي در دوران قاعدگي
۱-هميشه پيشگيري راحت تر از درمان است با علم به اين مسئله يكي از سندروم هايي كه افراد به آن مبتلا مي شون سندرم شوك توكسيك در دوران قاعدگي است كه روز ۳ يا ۴ قاعدگي مي شود و تب بالا نشانه آن مي باشد عامل عمده آن استفاده از تامپون به جاي نوار بهداشتي است كه سبب زخم هايي مي شود براي جلوگيري از اين مشكل بهتر است از نوارهاي بهداشتي مناسب استفاده شود.
نوارهاي بهداشتي مورد استفاده بايد نرم و داراي لطافت لايه خارجي بوده و قادر به حفظ شكل در طول مصرف و جلوگيري از ايجاد بوي نا مطبوع باشند. بنابراين از تامپون، نوارهاي بهداشتي و دستمال توالت معطر استفاده نكنيد. از نوار بهداشتي استاندارد يا پارچه ي تميز استفاده كنيد.
۲ نوارها هر سه تا چهار ساعت عوض شود. از آنجايي كه خون قاعدگي بوي نا مطبوعي دارد، بنابراين تعويض به موقع نوار بهداشتي در اين دوران توصيه مي گردد. نوار استفاده شده را در داخل كاغذ باطله پيچيده و در ظرف آشغال در دار بياندازيد
۳-در هر بار اجابت مزاج با آب ولرم خودتان را بشوييد. هميشه نواحي تناسلي و اطراف آن را خشك و تميز نگه داريد چرا كه رطوبت رشد ميكروب ها را سرعت مي بخشد. عمل شستشو را ، از سمت جلو به عقب انجام دهيد.
۴-بهداشت ناحيه تناسلي:در خانم ها به علت نزديك بودن مقعد به فرج و نيز مجراي خروج ادرار، امكان انتقال انواع ميكروب ها به دستگاه تناسلي وجود دارد، بنابراين براي پيشگيري از وقوع عفونت، به هنگام طهارت بايد ابتدا فرج يا قسمت جلويي دستگاه خارجي تناسلي و سپس مقعد شسته شود. در دوران قاعدگي نيز بايد پس از هر بار دست شويي رفتن به خصوص پس از اجابت مزاج، شستشو به طريقه فوق صورت گيرد و پس از شستشو، در صورت امكان با دستمال تميز خشك شود. تا حد امكان سعي كنيد براي طهارت از آب سرد استفاده نكنيد، زيرا ممكن است سبب به وجود آمدن انقباض و درد زير شكم شود. دقت كنيد هيچگاه با دست كثيف يا آلوده طهارت نگيريد.
۵-لباس زير نخي بپوشيد وآنرا زود به زود تعويض نماييد.
۶-در دوران قاعدگي و هنگام خون ريزي حمام كردن روزانه نه تنها ضرري ندارد، بلكه مفيد نيز است. اين امر باعث كاهش درد، كاهش خستگي و كسالت شده و باعث از بين رفتن بوي بد مي شود. در هنگام استحمام، شستشوي بدن بايد به صورت ايستاده انجام گيرد و از نشستن در كف حمام و فرو رفتن در آب وان و استخر خودداري شود.
۷-از پرخوري در اين دوران بپرهيزيد و براي جلوگيري از يبوست در اين دوران از ميوه و آب ، به ميزان فراوان استفاده نماييد. از گوشت ها، تخم مرغ ، جگر، سبزيها، حبوبات مثل عدس و لوبيا، نخود سبز، نان سبوس دار ، آجيل و خشكبار استفاده كنيد.
۸-فعاليت و ورزش سبك در اين دوران نه تنها مانعي ندارد ، بلكه به عضلات آرامش مي دهد و مشكلات جسمي و رواني قبل از قاعدگي را مي كاهد. بايد بدانيد كه بدترين كار، درازكشيدن روي تخت و بي حركت ماندن است.
برچسب: ،